Baziron AS. Instruksjoner for bruk for kviser, pris, analoger, anmeldelser av hudleger

Kviser i visse perioder i livet forekommer hos nesten alle. Baziron AS, ifølge kvinner, er dermatologer foreskrevet for å kvitte seg med kviser. Gelen eksfolierer de døde partiklene i det øvre laget av epidermis, helbreder kviser på 7-10 dager, får huden til å gløde. For å få resultatet må du kjenne reglene for bruk av gelen. Informasjon om kontraindikasjoner vil bidra til å unngå ubehagelige konsekvenser.

Slipp skjema

Baziron AS er en hvit gel substans. Den produseres i forskjellige doser av hovedbestanddelen. Benzoylperoksid fjerner effektivt utslett. Produktet frigjøres i et innhold på 2,5%, 5% og 10% av dette stoffet, som er en undertype av hydrogenperoksid.

Baziron AS med en hvilken som helst prosentandel benzoylperoksid er pakket i rør på 40 g.

Sammensetning

Preparatet inneholder følgende ingredienser:

  • vann;
  • natriumhydroksid;
  • glyserol;
  • propylenglykol;
  • kopolymer av metakrylsyre;
  • poloksamer 182;
  • karbomer 940;
  • dinatriumedetat;
  • natriumdokusat;
  • silisiumdioksid.

Farmakologiske egenskaper

Baziron AS (anmeldelser av hudleger bekrefter materialet beskrevet nedenfor) forhindrer veksten av bakterier og stafylokokker, som påvirker forekomsten av kviser. Produktet skaper et ugunstig miljø for utvikling av mikroorganismer. Utslett forårsaker anaerobe patogener som dør av oksygen.

Baziron AC forsyner epidermis med oksygenmolekyler og ødelegger derved skadelige organismer.

Gjennom laboratoriestudier ble det avslørt at etter 7 dagers bruk av gelen, reduseres antall bakterier med 94% på 28 dager - med 99%. I tillegg forbedrer gelen blodsirkulasjonen, kontrollerer arbeidet til talgkjertlene, gir fuktighet til huden..

Indikasjoner for bruk

Baziron AS er foreskrevet for utslett av varierende alvorlighetsgrad. Hvis det er få kviser, er det nødvendig å foretrekke et legemiddel med et innhold av benzoylperoksid på 2,5%. Hvis kviser dekker kinnene, pannen, må du kjøpe Baziron AC 5%.

Et middel med en hovedkomponent på 10% foreskrives av hudleger svært sjelden, i avanserte tilfeller og kviser i mer enn 70% av ansiktet. Det er forbudt å kjøpe og bruke produktet med den høyeste konsentrasjonen av benzoylperoksid uten å konsultere en hudlege.

Mange leger er enige om at det første behandlingsforløpet skal utføres med Basiron AS med den laveste konsentrasjonen av hovedkomponenten, uavhengig av antall kviser. En dose på 5% anbefales for sekundær behandling. Derfor er det viktig å besøke en hudlege for riktig valg av terapiregimet..

Kontraindikasjoner for bruk

Det er forbudt å bruke Baziron AS hvis du er allergisk mot noen av komponentene i stoffet. Produktet må ikke brukes av barn under 12 år..

Dosering og påføringsmetode for kviser

Baziron AS (anmeldelser av hudleger kan leses videre) bør distribueres over renset hud til den er helt absorbert etter å ha våknet om morgenen og om natten før sengetid. Det er viktig å tørke huden med et mykt papirhåndkle før du påfører produktet. Hvis det er få utslett, kan gelen bare påføres om morgenen eller om kvelden..

Baziron AC må brukes i 3 måneder. De første resultatene vil vises etter 7-10 dager med vanlig bruk. I løpet av en måned vil huden være fullstendig renset for kviser, og etter 3 måneder vil den terapeutiske effekten bli løst i lang tid.

Muligheten for å gjenta terapiforløpet bør diskuteres med en hudlege. Med fullstendig forsvinning av utslett tidligere enn 4 uker, i løpet av det gjenværende behandlingsforløpet, bør legemidlet påføres ikke to ganger, men en gang om dagen.

For tørr, veldig sensitiv hud, bruk produktet i en minimumsmengde. Gelen er tillatt å brukes som et forebyggende tiltak for fet, kviserutsatt hud bare om morgenen eller om kvelden i 3 måneder..

Hvordan du bruker Baziron AS under graviditet

Baziron AS (anmeldelser av hudleger indikerer fravær av laboratoriestudier av stoffets sikkerhet for gravide og ammende kvinner) kan bare brukes av kvinner i en posisjon hvis den gunstige effekten for jenta overstiger den mulige risikoen for fosteret.

Baziron AC har svært lav absorpsjon gjennom huden, så den kommer praktisk talt ikke inn i blodet. På grunn av mangel på kliniske studier, skriver produsenter ikke om uskadeligheten til gelen i forhold til gravide og ammende mødre..

Risikoen for påvirkning av Baziron AS på fosteret eller spedbarnet er minimal.

Bivirkninger

Bivirkninger fra Baziron AS er notert i endringer i epidermis. Etter seponering av stoffet forsvinner ubehagelige symptomer. Negative manifestasjoner kan deles inn i flere grupper i henhold til hyppigheten av forekomst..

De vanligste reaksjonene er:

  • følelse av tetthet;
  • kløe;
  • peeling;
  • erytem;
  • ubehag når du palperer huden;
  • rødhet
  • brennende.

Sjelden funnet:

  • intoleranse;
  • hevelse i ansiktet.

spesielle instruksjoner

Før den første påføringen av Baziron AC, må en følsomhetstest utføres. En dråpe av produktet gnides inn i håndleddet eller innsiden av albuen. Kløe og andre bivirkninger indikerer intoleranse mot en eller flere av komponentene i stoffet. I dette tilfellet må gelen vaskes av med rennende vann. Det er strengt forbudt for personer med allergi mot noen av komponentene å bruke Baziron..

Det er viktig å vite at etter den første påføringen av gelen, er det lett å skrelle av huden, utseendet på rødhet i løpet av 2-3 dager og en svak brennende følelse innen få minutter etter påføring. Det er viktig å overvåke alvorlighetsgraden av symptomene beskrevet ovenfor..

Med en normal reaksjon i kroppen forsvinner ubehagelige symptomer på 2-3 dager og forårsaker nesten ikke ubehag. Med en allergi mot komponentene i Baziron AS, manifesterer den negative reaksjonen seg sterkt, bringer smerte.

Baziron AS (ifølge vurderinger fra hudleger) bør ikke komme inn i øyeområdet, på nese- og munnslimhinnen. Hvis stoffet kommer på de angitte områdene, bør de vaskes med vann..

Det er forbudt å bruke Baziron AS på åpne sår og andre skadede hudområder..

For å minimere muligheten for negative konsekvenser, bør du ikke være under solen etter påføring av Baziron AC. Baziron AS-terapi gjøres best i vintersesongen. Ultrafiolette stråler kan forårsake brenning og irritasjon av epidermis.

Når Baziron AS samhandler med fargede stoffer eller hår, vil fargen endres eller misfarging vil forekomme. Baziron AS har ingen effekt på hjernens funksjon. Gelen kan påføres før du kjører eller før du arbeider med små deler..

Interaksjon

I løpet av medikamentell behandling er det nødvendig å slutte å bruke alkoholholdige midler. Leger foreskriver slike medisiner for å tørke kviser, eksfoliere det øverste laget av huden. Alkoholholdige preparater kan ikke brukes samtidig med Baziron AS.

Leger foreskriver ofte behandling med Baziron AS sammen med diferin. Dette legemidlet renser porene dypt og forårsaker avskalling, noe som hjelper deg med å raskt bli kvitt kvisepåvirkede lag av epidermis..

Overdose

Baziron AS (gjennomgang av hudleger og reglene for bruk av produktet indikerer at medisinen er tillatt å brukes utelukkende på huden) forårsaker negative effekter når det brukes oftere enn angitt i reglene for bruk av produktet. Overdreven påføring av Baziron AC vil ikke gi bedre resultater og vil ikke akselerere regenerering.

For hyppig bruk av produktet øker bare risikoen for negative manifestasjoner. Hvis kløe eller andre negative fenomener vises, bør du avbryte behandlingen med Baziron AS og besøke en hudlege som vil foreskrive spesialbehandling..

Billige analoger av Baziron AS krem

Minimumskostnaden for Baziron AS i Russland er rundt 750 rubler. Prisen på gelen endres praktisk talt ikke, uavhengig av konsentrasjonen av hovedkomponenten. Billige salver med lignende komponenter produseres i India, men de er ikke representert i Russland..

Benzoylperoksid er en del av Ugresol-sprayen. Prisen er 140-170 rubler. Effekten av bruk av dette legemidlet vises etter 8 ukers bruk. Det er ikke veldig praktisk å påføre, ettersom stoffet kommer på store områder av huden.

Skinoren-gel har praktisk talt ingen bivirkninger, bare en svak brennende følelse er tillatt etter påføring. Dette legemidlet anses å være mildere, men ikke dårligere enn Baziron AS. Prisen er 400-600 rubler.

Proderm er en billig russisk analog av Baziron AS. Det er bare effektivt mot en bestemt gruppe bakterier. Før du bruker Proderm, må du bestå tester for å identifisere hvilke bakterier som forårsaker utslett. Prisen er 120-140 rubler. Andre analoger er produsert i USA av Persa og Neutrogena.

Vilkår for lagring

Baziron AS er lagret i 2 år. Det er viktig å sjekke produksjonsdatoen før du kjøper et legemiddel. Utløpt gel er forbudt å bruke.

Baziron AC skal oppbevares på et mørkt sted borte fra barn ved en maksimal temperatur på 25 ° C.

Prisen på stoffet i Moskva, St. Petersburg, regioner

NavnProdusentens landApotekPris
Baziron AC gel for ekstern bruk 2,5%FrankrikeNeoapteka.ru862 rbl.
Wer.ru785 rbl.
Baziron AC gel for ekstern bruk 5%Samson Pharma828 rbl.
ZdravZona819 rbl.

Effektiviteten til verktøyet

Ofte er utseendet på negative reaksjoner forbundet med feil bruk av stoffet. Mangelen på positiv dynamikk i terapi betyr muligens feil valg av stoffet eller konsentrasjonen av hovedbestanddelen. Derfor anbefaler dermatologer å bruke stoffet bare etter forskrivning av stoffet på individuell basis..

Leger bemerker en reduksjon i antall og størrelse på kviser etter 7-10 dager etter første kontakt med legemidlet med kviser. Frekvensen av positiv dynamikk avhenger av intensiteten av sykdommen. Det anbefales ikke å slutte å bruke produktet tidligere enn 3 måneder etter første gangs bruk for å oppnå en varig effekt.

Når den brukes riktig, kan Baziron AC kvitte seg med kviser

I tillegg til de positive resultatene av behandlingen, forårsaker Baziron AS noen ganger negative reaksjoner, så det passer ikke for alle. Ofte er det en liten peeling av epidermis, utseendet på røde flekker noen dager etter starten av behandlingsforløpet. I dette tilfellet bør huden gis tid til å tilpasse seg, og bruken av gelen bør suspenderes i 1-2 dager..

For å unngå ubehagelige situasjoner anbefaler hudlege ikke å starte behandling med Baziron AS før viktige hendelser..

Hudlege anmeldelser

Leger sier at kviser kan helbredes, men det er stor sannsynlighet for tilbakefall. Derfor bør Baziron AS alltid være for hånden. Hvis ny kviser dukker opp en stund etter behandlingen, må du behandle den berørte huden med et tynt lag til de ubehagelige symptomene forsvinner.

Hvis gelen har sluttet å takle sin oppgave, er det en avhengighet av den viktigste aktive ingrediensen. I dette tilfellet vil legen foreskrive et peelingskurs eller annet kosmetisk preparat som må brukes sammen med Baziron AS.

Blant legene er det også motstandere av Baziron AS. De mener at kviser bør behandles med antibiotika som hovedingredienser. Dermatologer motbeviser konvensjonell visdom om at benzoylperoksid kan bidra til utseendet til kreftceller. Forskere har bevist at dette stoffet ikke er kreftfremkallende.

Det er ikke symptomene og manifestasjonene av sykdommen som kan behandles effektivt, men årsaken. For å gjøre dette, før du er i behandling, må du gjennomgå en undersøkelse og bestå passende tester. Baziron AC er effektiv mot mange typer bakterier, men er ikke i alle tilfeller i stand til å kurere utslett.

Ifølge dermatologer kan du fullstendig kvitte seg med kviser ved å bruke Baziron AS i 3 måneder. Det er viktig å ikke stoppe behandlingen etter at de første resultatene dukker opp. For å få best mulig effekt, må du studere instruksjonene og gjennomføre en gelintoleransetest før første gangs bruk..

Artikkeldesign: Olga Pankevich

Baziron - hjelp med kviser

Anti-akne krem ​​Baziron har en komedolytisk og god betennelsesdempende effekt, hemmer dannelsen av talg. Produsert av det franske selskapet "Laboratoires Galderma".

Baziron - hjelp med kviser

Anna »17. juni 2015, 16:55

Legemidlets navn: Baziron

Produsent: Laboratoires Galderma (Frankrike)

Aktiv ingrediens: Benzoylperoksidvann

ATC: Legemidler til behandling av hudsykdommer (D01AE01)

Nevøen min har et kviseproblem. Han prøvde forskjellige alternative behandlinger, noe som ikke hjalp ham. Apoteket ble anbefalt å kjøpe Baziron gel. Nå smøres den to ganger om dagen. La oss se resultatene.

Doctorsforum anbefaler:
  • Hvilke råvarer som brukes til homeopatiske medisiner?
  • Anaferon
  • Bach essens
  • Østerrikske farmasøytiske selskap "R. Bittner GmbH"
  • Evalar
  • "Bobotik" for nyfødte fra kolikk
  • Anmeldelser om behandling av sykdommer
  • Dalatsin
  • Borsyre for kviser
  • Bruk av prednison
  • Enterogermina
  • Palin fra blærebetennelse

Re: Baziron - hjelp med kviser

Miroslava »17. juni 2015, 17:05

Re: Baziron - hjelp med kviser

Veronica "17. juni 2015, 17:23

Re: Baziron - hjelp med kviser

AnnaKh »17. juni 2015, 23:22

Re: Baziron - hjelp med kviser

Fraulein Angelika »18. juni 2015, 07:37

Re: Baziron - hjelp med kviser

Irena "19. juni 2015, 17:29

Re: Baziron - hjelp med kviser

AnnaKh »19. juni 2015, 23:12

Re: Baziron - hjelp med kviser

pola »20. juni 2015, 12:59

Re: Baziron - hjelp med kviser

Miroslava "21. juni 2015, 16:58

Re: Baziron - hjelp med kviser

Lana »21. juni 2015, 18:24

Noe fiskete. Vanligvis blir ikke snakkere laget av en lege, men på et apotek på resept. Og i denne oppskriften kan du se hvilke aktive ingredienser.

Det aktive elementet i det antiseptiske preparatet er benzoylperoksid. Legemidlet distribueres uten resept. Bazirons analoger inkluderer Bezugrey-krem, Roaccutane, tetracyklinsalve, Azelik, Skinomax, Finer.

Funksjoner ved bruk

Bruk av Baziron gel er berettiget for å eliminere alle slags hudutslett:

  • kviser, kviser;
  • vedvarende komedoner;
  • den innledende fasen av trofiske sår på underbenet.

Når det gjelder anvendelsen av en rekke medikamenter - Baziron-kontroll, må du konsultere en hudlege, så vel som en kosmetolog. Det anbefales ikke å kombinere stoffet med etanolholdige produkter (for eksempel deodorant, parfyme).

Bivirkninger

I følge dermatologiske vurderinger om Baziron Ac forårsaker ikke det presenterte antiseptisk middel, når det brukes eksternt, signifikante negative manifestasjoner. Sjelden bemerker pasienter:

  • hudallergiske reaksjoner;
  • rødhet
  • en sterk brennende følelse, tørrhet.

Utnevnelse av Baziron for kviser produseres ikke i tilfelle personlig overfølsomhet overfor benzoylperoksid, graviditet.

Baziron as - anmeldelser av hudleger og pasienter

Lurer du ofte på hva navnet på populære hudbehandlinger betyr? Og hvem av oss leser stoffets sammensetning på baksiden av pakken til slutt? For ikke å prioritere fantasi fremfor sunn fornuft, la oss avklare hva vi legger på ansiktet, og strebe etter skjønnhet og hudhelse. Naturligvis vil vi tiltrekke ekte fagpersoner og erfarne brukere for å hjelpe..

Ingrediensene vi skal snakke om i dag kalles benzoylperoksid eller benzoylperoksid for å bekjempe kviser. Det mest kjente og rimelige stoffet med det i sammensetningen er baziron for kviser.

Hva er Baziron gel?

Apotekspreparat i form av en gel eller krem ​​med en uttalt antimikrobiell effekt. Hovedingrediensen tilhører den organiske familien av peroksider, peroksider. Det er en del av midlene

    for kviser, preparater for bleking av huden, tannbleking av geler og pastaer, vaskemidler med en blekende effekt.

Ser det ikke ut som noe? Ja, det er en form for hydrogenperoksid.

Hvordan det fungerer?

På grunn av den sebostatiske effekten av benzoylperoksid, basiron

    reduserer utskillelsen av talg, den komedolytiske effekten hjelper til med å rense og begrense porene, den antibakterielle effekten hindrer bakterier i å formere seg.

Enkelt sagt, det skaper forhold som er umulige for bakterier å leve. Legemidlet frigjør ytterligere oksygenmolekyler i det subkutane vevet, hvor akne-forårsaker bakterier lever og aktivt formerer seg.

Bakteriestammene som forårsaker kviser er klassifisert som anaerobe mikroorganismer. Dette betyr at de ikke liker oksygen. Legemidlet dreper dem ganske enkelt, reduserer kolonien og gir liten sjanse for kvisedannelse.

Hva han behandler Baziron-krem

Dermatologer foreskriver Baziron for behandling og forebygging av kviser. Det kan brukes mot betennelse i ansiktet og kroppen. På grunn av dets bakteriedrepende egenskaper er det et utmerket forebyggende tiltak.

Hvem trenger å bruke baziron for kviser

Benzoylperoksid er en komponent uten aldersbegrensninger. Enhver kvisepasient kan bruke den.

På sensitiv, utsatt for irritasjon og flassende hud, påføres den i en minimumsdose.

Engelsk hudlege Somerville anser stoffet som ideelt for pasienter med fet hud som er utsatt for kviser.

Hvor finner du Baziron og analoger

Baziron selges over disk, over disk, sammen med andre kvisebehandlinger. Bazirons analoger:

    benzoylperoksid, desquam, proderm, eclaran.

Dermatologer foreskriver ofte et regime med basiron og et annet medikament for å behandle kviser, men det er bra alene.

Konsentrasjon

Baziron gel selges med et innhold av hovedkomponenten på 2,5%; fem%; ti%. For de fleste er de to første alternativene nok.

Formen på ti prosent kan være mer effektiv, men sannsynligheten for komplikasjoner øker:

    utseendet på tørrhet, avskalling av mikrosprekker.

Hvor ofte skal du bruke basiron

Det anses å være optimalt å bruke basiron to ganger om dagen for behandling og forebygging. Men frekvensen bestemmer tilstanden til huden. Følg kurset som instruksjonen anbefaler. Hvis irritasjon oppstår, kan du redusere dosen eller hoppe over en bruk.

Hvor lang tid å bruke

Kviser kan leges, men det er stor sannsynlighet for tilbakefall, så middelet bør alltid være tilgjengelig. På denne måten kan du holde situasjonen under kontroll og ikke la den bli verre når de første tegnene på bekymring dukker opp. For forebyggende formål kan den brukes en gang om dagen om natten..

Hvis den såkalte toleranse, avhengighet oppstår, bør gelbehandlingen kombineres med peeling (peeling) ved hjelp av en spesiell svamp eller ansiktsbørste.

Og til slutt et lite kjent faktum og en vanlig myte.

Mange vet ikke at peroksid kan legge flekker på klærne..

En vanlig myte er at benzoylperoksid er knyttet til kreft. Forskere tilbakeviser disse ryktene, stoffet er ikke kreftfremkallende.

Kunde anmeldelser

Instruksjonen lover ikke mirakler: Ved systematisk bruk oppstår effekten om en måned, røret skal være nok for tre. De fleste merker utseendet til forbedring i løpet av en uke. Men det er også de som er skuffet. Kanskje de ikke ga stoffet en sjanse?

Hva kosmetologer sier

Blant eksperter om Baziron varierer anmeldelser også:

    noen anser det som et unyttig stoff, andre anerkjenner dets effektivitet og inkluderer det i komplekse kosmetologiske ordninger.

Blant motstanderne av bruken er de som er sikre på korrektheten av kvisebehandling med antibiotika, og i basiron ser de årsaken til forferdelige fenomener - kontaktdermatitt..

Tilhengere av stoffet anbefaler å kombinere det med profesjonell pleie for behandling av lokaliserte utslett. I kombinasjon med diferin (retinoisk medikament) brukes det til å stimulere flassing og rense porene.

Alle som lider av akne som er vanskelig å behandle, anbefales å bli venner med en hudlege, som du kan garanteres suksess med..

4 KOMMENTARER

  1. Olesya Parkhomenko 7. apr.2019 kl

Fuktighetskrem hjelper til med avskalling og tørr hud etter basiron, og den må påføres umiddelbart etter at basiron er absorbert. Jeg hadde det samme problemet (og huden er ganske tørr i seg selv), men etter at jeg begynte å gjøre det med kremen, var alle problemene over. Og med kviser er Baziron den beste til å kjempe.

Fra basiron skreller huden mye av. Og gitt at jeg allerede har det for følsomt, så det er generelt kontraindisert for meg. Zerkalin passer meg bedre. Jeg vil anbefale det til alle med sensitiv hud.

Vel, hva er denne analogen? Zerkalin er et antibiotikum.
Baziron er ikke et antibiotikum, dets viktigste aktive ingrediens er benzoylperoksid, som ikke er vanedannende og ikke har noe med antibiotika å gjøre. Jeg kan si fra min egen erfaring at basiron for kviser hjalp meg godt. Nå vises de veldig sjelden, men hvis plutselig, så smør en kvise et par ganger, og alt forsvinner.

Zerkalin er som en analog av Baziron. Bare det er nesten 2 ganger billigere. Og når det gjelder effektivitet, er det ikke dårligere enn Baziron i det hele tatt.

Hjelper Baziron AS med kviser? "Baziron AS": en analog er billigere og omtaler

Kviser og komedoner er ikke bare et estetisk problem. Folk som er misfornøyde med utseendet deres blir tilbaketrukne og irritable. Baziron AS bekjemper de ytre manifestasjonene av kviser og hjelper til med å gjenvinne selvtilliten.

Kort om problemet

Kviser er en patologi i talgkjertlene, som er preget av blokkering og betennelse i hårsekkene. Sykdommen reagerer ganske bra på terapi, men bare hvis flere betingelser er oppfylt. Under behandlingen er det nødvendig å overholde hygienestandarder. Du må vaske ansiktet flere ganger om dagen, ikke bruk dekorativ kosmetikk av lav kvalitet. Det er nødvendig å forlate oljeholdige kremer og produkter som tørker huden for mye.

Men viktigst, det er nødvendig å fastslå årsaken til utviklingen av kviser. Tross alt er det langt fra alltid provosert av svingninger i den hormonelle bakgrunnen. Kviser dannes på kroppen og ansiktet av en rekke årsaker:

  • forstyrrelse i fordøyelsessystemet;
  • akutt opplevelse av ikke bare stressende situasjoner, men også banale vanlige konflikter;
  • overdreven renslighet, noe som fører til en reduksjon i lokal immunitet;
  • feil valgt kosmetikk;
  • tar visse medisiner, for eksempel glukokortikosteroider.


Det er mange årsaker til kviser.
Hvis faktoren som forårsaker utseendet av kviser er eliminert, er det ikke nødvendig å bruke medisiner. Men med en forstyrrelse i immunsystemet, det endokrine systemet, er behandlingen uunnværlig. Tross alt bringer kviser mange bekymringer om utseendet til mennesker av alle kjønn og alder..

Farmakologiske egenskaper

Baziron AS (anmeldelser av hudleger bekrefter materialet beskrevet nedenfor) forhindrer veksten av bakterier og stafylokokker, som påvirker forekomsten av kviser. Produktet skaper et ugunstig miljø for utvikling av mikroorganismer. Utslett forårsaker anaerobe patogener som dør av oksygen.

Gjennom laboratoriestudier ble det avslørt at etter 7 dagers bruk av gelen, reduseres antall bakterier med 94% på 28 dager - med 99%. I tillegg forbedrer gelen blodsirkulasjonen, kontrollerer arbeidet til talgkjertlene, gir fuktighet til huden..

  1. Perfekt tannform - Tannlege
  2. Dekompensert form av karies hos barn

Sammensetning og form for frigjøring

Den franske produsenten produserer Baziron i form av en delikat gjennomsiktig gel uten spesiell lukt. Den er pakket i polyetylenrør, hvis hette er utstyrt med en avsats for enkel åpning. Hver er lukket i pappesker sammen med bruksanvisning.

Det finnes flere typer medikamenter i apoteksortimentet. Forskjellen mellom dem ligger i prosentandelen av den aktive ingrediensen, benzoylperoksid. Legen kan foreskrive en 2,5%, 5,0% eller 10,0% gel til pasienten. Det finnes også en Baziron Control ansiktskrem med uttalt fuktighetsgivende egenskaper..

I tillegg til det aktive stoffet inneholder produktet også hjelpestoffer. De danner strukturen til gelen, fungerer som stabilisatorer og konserveringsmidler. Ytterligere stoffer forbedrer den terapeutiske aktiviteten til benzoylperoksid, og sørger for at den raskt trenger inn i huden.

Hjelpesammensetningen til Baziron er representert av følgende ingredienser:

  • poloksamer;
  • kopolymer av metakrylsyre;
  • glyserol;
  • edetat dinatrium;
  • karbomer;
  • propylenglykol;
  • natriumdokusat;
  • natriumhydroksid;
  • silisiumdioksid;
  • renset vann.


Baziron Control - en serie produkter for problemhud
I sammensetningen av Baziron er det ingen antibiotika som kan være vanedannende. Det er ingen hormonelle komponenter i det, som ofte provoserer utviklingen av negative reaksjoner. Dette forklarer den relative sikkerheten til stoffet..

Farmakologiske egenskaper

De terapeutiske effektene av Baziron gir de farmakologiske egenskapene til benzoylperoksid. Det er inkludert i gruppen medikamenter med bakteriedrepende egenskaper. Dette betyr at benzoylperoksid ikke hemmer veksten av patogene mikroorganismer, men ødelegger dem umiddelbart.

De viktigste årsaksmidlene til kviser, Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis, er følsomme for gelens virkning. Benzoylperoksid forhindrer bakterielle DNA-tråder i å forlenges, og bryter dem. Patogener mister evnen til å vokse og formere seg, noe som blir årsaken til deres død.

Eliminering av kviser og kviser skyldes ikke bare ødeleggelsen av smittsomme stoffer. Baziron er preget av en integrert tilnærming til akneterapi på grunn av dets forskjellige farmakologiske egenskaper:

  • betennelsesdempende. Benzoylperoksid reduserer aktiviteten til frie radikaler i patologiske foci. Dette sikrer rask lindring av inflammatoriske prosesser;
  • komedolytisk. Den aktive ingrediensen Baziron løser opp innholdet i de svarte proppene som har dannet seg i munnene på talgkjertlene. Samtidig forhindrer det dannelsen av komedoner under behandlingen.

Bruk av Baziron hjelper til med å redusere og deretter normalisere produksjonen av sebaceous sekreter. Observerer en forbedring i blodsirkulasjonen i området akne. Cellene er mettet med oksygen, fuktighet, bioaktive stoffer. Huden gjenopprettes raskt uten dannelse av arr, arr, flekker. Hun er hydrert, får et sunt utseende.


Takket være den komplekse effekten bekjemper produktet effektivt infeksjoner og betennelser

Benzoylperoksid hemmer produksjonen av spesifikke enzymer av patogene bakterier som øker mikrobiell resistens. Derfor reduseres ikke effekten av Baziron under enda langvarig behandling..

Indikasjoner for bruk

Indikasjonen for bruk av Baziron er kviser av enhver alvorlighetsgrad og lokalisering. Legemidlet takler godt med kviser i nesen, haken, pannen.

Det er inkludert i terapeutiske regimer når det oppdages klinisk manifestasjon av kviser:

  • subkutan kviser - knuter tette til berøring under laget av epidermis, fylt med purulent innhold;
  • lukkede komedoner - hvite knuter;
  • svarte prikker - åpne komedoner;
  • betennelseselementer - papler (knuter) og pustler (abscesser).

Akneutbrudd er også ytre manifestasjoner av demodikose. Dette er navnet på en hudlesjon forårsaket av en betinget patogen parasitt. Dette er en Demodex-midd som lever i hårsekkene, i talgkjertlene. Ved hjelp av Baziron vil det ikke være mulig å kvitte seg med parasitten. Legemidlet er foreskrevet til pasienter for å eliminere betennelse, redusere alvorlighetsgraden av kløe og smerte..


Verktøyet brukes til å lindre symptomer på demodikose

Kosmetologer bruker også Baziron i sin praksis for behandling og forebygging av kviser. Men de anbefaler det pasienter bare etter å ha studert resultatene av biokjemiske studier. Det er dette stoffet som oftest brukes i de innledende stadiene av kviserutvikling..

Bivirkninger

Ganske hyppige bivirkninger i påføringsområdet for gelen under den første påføringen er en svak brennende følelse og rødhet, og etter noen dager oppstår tørrhet og liten lamellskalling av epitelet. Mindre vanlig er ømhet i huden, kløe og prikking, hudirritasjon og kontaktdermatitt. Spesielt ofte blir disse negative effektene notert når du bruker et produkt med høy konsentrasjon..

Slike fenomener er ikke farlige og forsvinner når du bruker samme gel, men med en lavere konsentrasjon, reduserer påføringsfrekvensen eller etter at bruken er stoppet. I tillegg, når det behandles med Baziron, anbefales det ikke å bruke peeling og samme type antikomedon, så vel som kosmetikk som har en ekstra tørkende eller irriterende effekt, for eksempel alkoholholdig.

Allergi mot stoffet i form av kontaktallergisk dermatitt, ansiktshevelse, Quinckes ødem er relativt sjelden.

Kan det være hudforbrenning?

Selve gelen forårsaker ikke hudforbrenning. Imidlertid øker lysfølsomheten på applikasjonsstedet på grunn av irritasjon og tynning av huden. Derfor kan solens stråler eller kunstig ultrafiolett stråling føre til forbrenning..

Den utbredte bruken av benzoylperoksid til behandling av kviser (selv i høye konsentrasjoner) i flere tiår har ikke avdekket en generell negativ effekt på menneskekroppen. På samme tid, siden det ikke er noen statistiske data om klinisk bruk av stoffet av gravide kvinner, har dets effekt på fosteret og den postnatal utvikling av barnet ikke blitt studert, anbefales det ikke å bruke Baziron under graviditet med mindre det er absolutt nødvendig, noe som er bestemt av legen..

Ved amming anbefales det også å unngå bruk. Mangelen på studier om muligheten for å isolere komponentene i Baziron og dets metabolitter i morsmelk tillater ikke å utelukke risikoen for spedbarn.

Bivirkninger fra Baziron AS er notert i endringer i epidermis. Etter seponering av stoffet forsvinner ubehagelige symptomer. Negative manifestasjoner kan deles inn i flere grupper i henhold til hyppigheten av forekomst..

De vanligste reaksjonene er:

  • følelse av tetthet;
  • kløe;
  • peeling;
  • erytem;
  • ubehag når du palperer huden;
  • rødhet
  • brennende.
  • intoleranse;
  • hevelse i ansiktet.

Kontraindikasjoner

En absolutt kontraindikasjon for bruk av Baziron er individuell intoleranse mot ingrediensene. Det bør tas i betraktning at det er ganske mange hjelpekomponenter i gelen. Derfor er sannsynligheten for at det er overfølsomhet for en av dem ganske høy. For å identifisere det, må du gni et lite produkt på håndleddet og vente en time. Hvis huden ikke blir rød og hovner i løpet av denne perioden, kan du begynne å behandle kviser.

Det anbefales også å bruke stoffet med forsiktighet i nærvær av mikrotraumer. Dette er forbrenning, forfrysninger, kutt, hematom, punkteringer, skrubbsår, kutt. Det er ikke ment å behandle utslett hos barn under 12 år.

Instruksjoner for bruk

I instruksjonene for bruk av Baziron AS anbefales det å bruke det som anvist av en lege. Han vil beregne den optimale dosen, bestemme varigheten av behandlingen. Legemidlet påføres betennelsesområdet opptil 2 ganger om dagen.


Før bruk anbefales det å oppsøke lege

For personer med sensitiv hud, er det tilrådelig å distribuere gelen på kviser en gang om dagen. Den optimale tiden for medisinske prosedyrer er morgen og kveldstid. På dette tidspunktet akselereres både metabolske og regenereringsprosesser i dermis og epidermis..

Huden rengjøres foreløpig med varmt vann og såpe, vasker bort urenheter og tørkes. Gelen fordeles jevnt i ansiktet eller kroppen, lett gnides inn med massasjebevegelser. En enkelt dose er individuell:

  • for behandling av kinnene eller pannen kreves ca. 1 cm av stripen, fjernet fra røret;
  • På baksiden eller øvre bryst, påfør 2 cm av stoffet.

Baziron absorberes godt, etterlater ingen fettete rester, og viser gradvis terapeutiske egenskaper. De første positive endringene blir merkbare etter ca. 2-3 måneders vanlig bruk. Men du bør ikke stoppe behandlingen når de mest uttalte kviserymptomene forsvinner..

Behandlingen bør fullføres innen den tidsperioden som hudlegen har fastsatt. Det er individuelt, beregnet med tanke på alvorlighetsgraden av forløpet av kviser, pasientens generelle helse.

Baziron er preget av moderat eksfolierende aktivitet. Dette fremmer dannelsen av unge celler i stedet for de skadede. For akselerert fjerning av keratiniserte vekter, anbefales det å bruke skrubb 1-2 ganger i uken.


Scrubs brukes som et hjelpemiddel under behandlingen, inkludert de fra Control-linjen.

Overdose

I klinisk praksis har det vært tilfeller av overdosering av legemidler. Dette skyldes vanligvis påføring av for mye Baziron på kviserområdet. Det ledende symptomet på en overdose er alvorlig hudirritasjon. De uabsorberte restene av gelen må vaskes av, og kontakt lege for symptomatisk behandling..

Bivirkninger

Komponentene av stoffet metaboliseres i huden, trenger ikke inn i blodet. Derfor er risikoen for å utvikle systemiske bivirkninger fullstendig ekskludert. Men negative manifestasjoner fra huden er mulig. Allergier er indikert av hevelse, rødhet, irritasjon, kløe og smertefulle opplevelser. Det er nødvendig å vaske av gelen og sørge for å oppsøke lege.

spesielle instruksjoner

Hvis stoffet kommer på slimhinnene i øynene, nesen, munnen, kan det oppstå en brennende følelse. Skyll raskt med rikelig med kaldt vann. Noen ganger føles en svak brennende følelse når Baziron påføres huden. Som regel forsvinner den raskt, så det er ikke nødvendig med uttak av narkotika.


Det er normalt å ha en liten prikkende følelse når du bruker produktet, men hvis det kommer inn i øynene, skyll dem med rennende vann.

Hvis hudtilstanden ikke forbedres innen en måned etter behandlingen, bør du informere legen din. Hudlegen vil avklare diagnosen og om nødvendig erstatte Baziron med et middel med et annet aktivt stoff.

Påføring under graviditet og amming

Det har ikke vært noen store studier for å fastslå sikkerheten til Baziron for disse pasientgruppene. Men stoffet ble syntetisert for mer enn 10 år siden og brukes mye i behandlingen av kviser. I løpet av denne tiden ble det ikke avslørt noen teratogen handling hos ham. Derfor bestemmer legen seg under behandlingen under graviditet..

Han sammenligner fordelene med et eksternt medikament med moren og den potensielle trusselen mot fostrets intrauterine utvikling. Under graviditet foreskrives gelen bare hvis sikrere midler er ineffektive.

Dette gjelder også kvinner som ammer. Det er mulig at ingrediensene i Baziron går over i morsmelk. Det er en risiko for at de påvirker den nyfødtes trivsel negativt..

For barn

I barnemedisin brukes Baziron til behandling av ungdommer fra 12 år. Behandlingen utføres med et 2,5% bakteriedrepende middel. Enkle og daglige doser beregnes med tanke på barnets alder, alvorlighetsgraden av kviser. Bruk av 5% gel er tillatt i unntakstilfeller - med akutt kviser.


Baziron gel kan brukes til å behandle ungdomsakne

Lagringsforhold og perioder

Holdbarheten til Baziron er 24 måneder. Men etter at du har åpnet røret, er det begrenset til 5-6 uker. Oppbevar produktet ved romtemperatur på et mørkt sted. Forringelsen av gelen er indikert av stratifisering, misfarging og utseendet på en harsk lukt. Oppbevar stoffet utilgjengelig for små barn.

Apotekutleveringsbetingelser

Når du kjøper medisin på apotek, er det ikke nødvendig å presentere resept fra lege til apoteket.

Narkotikahandel

Samtidig bruk av medikamenter med peeling, tørking eller lokalirriterende aktivitet anbefales ikke. I andre tilfeller anbefaler leger å opprettholde et intervall på 30 minutter mellom påføring av eksterne midler..

Ulemper med stoffet

Når du bruker Baziron mot hudormer og kviser, er mange pasienter fornøyde med middelet. Men til tross for dette fremheves noen negative sider ved slik behandling..

En av ulempene er stoffets evne til å tørke huden. Produsenter hevder at effekten er svakere sammenlignet med andre lignende stoffer. Imidlertid kan personer med sensitiv hud oppleve svie og flass. Etter påføring må de definitivt bruke en fuktighetskrem..

Også blant ulempene er de økte kostnadene ved Baziron. På grunn av dette har ikke alle råd til slik terapi. Men dette negative øyeblikket kompenseres av høy effektivitet: et rør, selv med aktiv bruk, varer i mer enn en måned.

Velge et middel mot kviser

Kvisebehandling bør være omfattende. For terapi brukes midler i form av kremer, kremer, salver, flekker, løsninger. Valget av høyeste kvalitet på dem bør overlates til legen. Han foreskriver stoffet utelukkende etter å ha studert resultatene av laboratorietester. Tross alt provoseres utviklingen av kviser ikke bare av bakterier, men også av midd og sopp. Krever bruk av et middel som de påviste patogene mikroorganismer er spesielt følsomme for. Dette er den eneste måten å takle kviser, kviser og hudormer på kort tid..

Baziron eller Differin

Differins aktive ingrediens er adapalen. Det samhandler med reseptorer i overhuden. Som et resultat er det en reduksjon i "kohesjonen" av epitelstrukturer i munnen på sebaceous hårsekken og en reduksjon i dannelsen av komedoner. Dermed er virkningsmekanismene til Baziron og Differin vesentlig forskjellige. Men både det ene og det andre middelet er veldig etterspurt i behandlingen av kviser.

Differin lindrer betennelse noe verre. Kremen er oftere foreskrevet for pasienter med moderat kviser. Baziron er i stand til å eliminere til og med akutt betennelse. Derfor er det foretrukket i behandlingen av stor kviser og komedoner.


Differin krem ​​brukes til å behandle kviser

Baziron eller Zenerite

Den aktive sammensetningen av Zinerit er representert av sinkacetat og erytromycin fra makrolidgruppen. Sistnevnte regnes som et av de mest effektive antibiotika for kviser. Den høye antibakterielle og antiinflammatoriske aktiviteten til antibiotika er enda mer uttalt i sin kombinasjon med sink. Denne komponenten av Zinerite reduserer utskillelsen av talgkjertlene og løsner porene.

Når det gjelder terapeutisk effektivitet, er dette stoffet overlegen Baziron. Men Zinerit har også en betydelig ulempe - rask avhengighet. Gradvis utvikler patogene bakterier motstand mot virkningen av erytromycin. Dette blir årsaken til en gradvis reduksjon i terapeutisk effektivitet. I motsetning til Zenerit, er Baziron ikke vanedannende selv med lengre måneders behandling.

Bazirons analoger

Baziron er ikke det eneste middelet mot kviser, kviser, det har også analoger:

  • Eklaran,
  • Ugresol,
  • AcneFree,
  • Panoksyl.


Panoksyl
Alle disse kremene er også basert på benzoylperoksid. Det er medisiner der hovedkomponentene er forskjellige, men de brukes også med suksess i kviserapi:

  • Zenerite. Virkestoffet er erytromycin.
  • Skinoren. Basen er azelainsyre.
  • Differin. Verktøyet er basert på adapalen.
  • Baneocin. Dette legemidlet inneholder antibiotika neomycin og bacitracin.
  • Aknecept. Hovedkomponenten er clindamycin.


Differin
Det er vanskelig å fastslå hvilket av legemidlene som er bedre. For noen pasienter er det Baziron som er mer effektivt, mens andre, etter å ha prøvd det, nekter det og kvitter seg med kviser med antibiotikabaserte kremer. Vi kan bare si med sikkerhet at alle andre børsnoterte fond er billigere.

Anmeldelser

Marina, 28 år, Saratov

Jeg vil legge igjen mine positive tilbakemeldinger om Baziron AS. Tidligere brukte hun antibiotika som hadde en veldig dårlig effekt på huden. Hun ble tørr, veldig irritert, til og med alvorlig kløe dukket opp. Og Baziron forbedrer bare hudens tilstand - fukter, fjerner raskt flassing.

Galina, 34 år, Nizhny Novgorod

Min anmeldelse av Baziron er ekstremt positiv. Stoffet takler effektivt og raskt akne på pannen, haken og nesen. Han fjerner også godt sorte prikker, til og med de dypeste.

Baziron AS (anmeldelse) fra 600 rubler
Alt i alt
  • Effektivitet
  • Pris
  • Sikkerhet
  • Tilgjengelighet

Fordeler

  • Effektivitet
  • Lønnsomhet

Ulemper

  • Pris
  • Tørker huden

Farmakodynamikk. Pris

Baziron AS er veldig populært blant moderne kvisemedisiner. Et slikt medikament har også en billigere analog, men mer om det senere. Til å begynne med, la oss ta hensyn til den høye effektiviteten av dette stoffet..

Grunnlaget for "Baziron" er benzoylperoksid. Denne aktive ingrediensen har en skadelig effekt på mikrober som formerer seg på huden og inne i talgkjertlene, og ødelegger dermed selve årsaken til betennelse. I tillegg normaliserer stoffet produksjonen av talg. Har en keratolytisk effekt, forbedrer oksygenering av vev.

Kostnaden for dette legemidlet er omtrent 700 rubler, men dette er en ganske beskjeden pris for ren hud og et lykkelig smil på et feilfritt ansikt..

Anmeldelser om stoffet Baziron as

Gel for ekstern bruk, Laboratoires Galderma

Indikasjoner for bruk

Anmeldelser

I prinsippet er ikke huden min problematisk, hvis kviser dukket opp, så et par ganger i måneden. Men etter fødselen begynte et skikkelig mareritt, de klatret i bølger! Guinea sa - hvis du mater hormonene, vil de roe seg og alt vil gå tilbake til det normale. Men jeg fettet, og de forsvant ikke, og etter noen måneder tørket skrubb og "folkemetoder" bare opp huden. Apoteket rådet Baziron AS og uraaa! Om noen uker ble ansiktet ryddet helt! Jeg er veldig fornøyd med dette middelet.

Med kviser, tror jeg det, hver av oss minst en gang, men har taklet det. Akk, jeg har gjentatte ganger, så jeg har prøvd et veldig stort antall veldig forskjellige midler. Og jeg vil si dette - basiron er i utgangspunktet når det gjelder effektivitet fra de "eksterne". I hvert fall for nå. Fordeler, i tillegg til generell effektivitet - det virker mot forskjellige kviser (både små og store, og bare utslett og dype), og det er ganske økonomisk - for å oppnå ønsket resultat, må det smøres veldig lite.

Hvis kviser skyldes en infeksjon som er på huden, er Baziron perfekt. Jeg har allerede sett resultatene av applikasjonen mange ganger, det virket alltid 100% og renset huden. Hvis årsaken til kviser er intern, er det nødvendig å håndtere det, uten løsningen, vil kviser komme tilbake på noen måte.

Det hjalp meg ikke, men jeg hadde kviser fra magen, det var verdt å rengjøre med absorberende stoffer på flere kurs og alt gikk unna.

Baziron hjelper absolutt. Men er det verdt å bruke penger hver måned på dette legemidlet. Trenger å hjelpe huden. Ikke vask med såpe, tørk ut. Selv fuktighetsgivende er ikke spesielt nødvendig hvis du bruker melk for å fjerne sminke (hundre skjønnhetsoppskrifter), det eneste som hjalp til med å bli kvitt kviser. Jeg ble kvitt dem i mange år (15-18).

Og Baziron reddet all hudtilstanden min! Det var forferdelig typisk ungdomsakne som startet klokka 15 og fortsatte til klokka 24! All muck som jeg kunne smøre (og ikke hjalp på noen måte. Og det kom til Baziron og Oh! Mirakeleffekten begynte å bli sett i løpet av de første 1-2 ukene)) Sannheten er at Ukraina ikke er veldig billig. Det er vanskelig å finne normene for prisen jeg kjøpte sist jeg kjøpte den på dette apoteket https://evromedics.com.ua/26-basiron.html

Diskusjon av stoffet Baziron som i notene til mødre

. Christine, tenk på hvordan alt dette skjer for deg, hvis det er det samme, kan det hende at noe må endres i livet (mat for eksempel). Og av alle kremer og pratere, alt jeg likte var Baziron AS-kremen, 600 rubler på apoteket, det vil vare lenge. den smører bare på kvisen, og ikke på hele ansiktet. Den inneholder antibiotika og lindrer derfor smertefulle opplevelser umiddelbart (vel, ved cr.

. o i ungdomsårene - som en død grøtomslag. I 6 år reddet meg OK fra kviser, det var fantastisk, ikke noe problem. Etter kanselleringen brukte jeg Baziron AS-krem, det hjalp ideelt, men det kan ikke brukes under graviditet. Av alle de mindre effektive rettsmidler for kviser, ifølge instruksjonene, fant jeg Skinoren krem, nå bruker jeg den, resultatet er utmerket - huden er glatt og ikke en eneste kvise. Utdrag fra instruksjonene: Graviditets- og ammingsperioden Resultatene av studier av embryotoksisitet og teratogenisitet av legemidlet, samt dets virkning i den perinatale og postanale perioden, indikerer ikke eksistensen av noen risiko når den brukes under graviditet.

. bakt i ovnen, frukt er ikke søtt Forberedelser og behandlingsmetode: På huden i ansiktet, brystet, ryggen, på de betennelseselementene i Zerkalin-løsningen om morgenen og om kvelden, etterfulgt av å påføre Baziron-gel punktvis (umiddelbart uten å vente på tørking av speilet) i hodebunnen, gni Belosalik-lotion om kvelden annenhver dag 2 uker, deretter 2 ganger i uken - 2 uker, deretter en gang i uken i 2 måneder Sung 1% sjampo + for å rense huden i ansiktet, brystet, ryggen eller TARESÅPEN, MEN DET ER I MITT tilfelle. _____________________________________________________________________________ KONKLUSJON: vi knuser ikke kviser, vi spiser bare sunn mat, og uten frykt går vi til legen, og han foreskriver behandling _________________.

. omtrent få mennesker bruker, vel, bare hvis du tenker rimelig. hva kan absorberes der hvis i overhuden i de øvre lagene (i stratum corneum, hvor vi direkte smører, selv om det ikke er noen kar). Baziron er helt ufarlig, men siden selskapet ikke gjennomførte tester, betyr det at det er forpliktet til å skrive det som ikke anbefales, men å ta de samme kosmetiske preparatene med benzoylperoksid, så det er ikke lenger et ord om det, fordi kosmetiske preparater rett og slett ikke tvinger til å beskrive det slik, det er alt i papirproblemer under legemiddelsertifisering. Differin, også hvis du tenker rimelig at navryatli er skadelig, absorberes det lite, og faktisk er det vitA, vitaminet som selv om det plutselig kommer i blodet.

Baziron AS prøv det, det hjalp meg under graviditeten

Jeg leste alltid kommentaren nøye)) Jeg brukte Baziron AS krem ​​- det hjelper bedre, så sier kommentaren at du ikke skal bruke den under graviditet.. Og Zinerit skriver ikke i kommentaren. Og han er ikke et antibiotikum, forresten.. Og sååå lokal handling - det kommer ikke inn i blodet på noen måte og påvirker ikke babyen..

. enn gikk subkutant, veldig sår, som ikke gikk gjennom på en måned. Naturligvis reddet ikke standardsettet mitt for ansiktet (Shiseido servant og Clarans krem). Jeg bestemte meg for å prøve Baziron, det være feil. Etter å ha brukt baziron, gikk vi cystisk prischi, som var 3-5 stykker i ett. Jeg har aldri hatt en. Jeg falt i full fortvilelse. Jeg dro til Internett for å løse problemene mine. Til slutt, hva som hjalp meg og hva jeg bruker nå: 1. Etter vask tørker jeg ansiktet med engangspapirhåndklær. For ikke å bære bakterier. 2. Påfør ansiktskremen etter 10-15 minutter. etter vask vet jeg ikke hvordan det hjelper, men det ble anbefalt. 3. Jeg drikker samlingen av urter Elekasol 2 ganger.